Sensus tror på mångfald!

 
 
Anledningen till att Teater Normalla arbetar via just Sensus är att studieförbundet efterfrågade just en teatergrupp med en normkritisk inriktning. Det var en inriktning som både lockade de skådespelare som redan hade arbetat tillsammans och nya skådespelare som anslöt sig till ensemblen när den bildades på Sensus 2017. Sensus verksamhet utgår från demokratiska värderingar och respekt för den enskilda människan, vilket gör att Teater Normalla känt sig som hemma där från första början.
 
"Vi bejakar människans livslånga lust till utveckling och lärande. Bildning är förmåga att tolka, reflektera och sätta samman kunskap till ny kunskap. Sensus ger plats för möten där flera tolkningar lever sida vid sida i respekt för varandra.[...] Kultur är en upplevelse, ett möte med sig själv och andra. Alla har rätt att skapa och alla har rätt att delta som utövare eller publik utan normer som krymper människan."
 
När vi presenterade vårt teaterprojekt för verksamhetsutvecklaren Tessan Nordeman på Sensus i Kalmar, då blev hon mycket engagerad. Hon ansåg genast att det var ett projekt som Sensus kunde ställa sig bakom och att de gärna villa delta i ett samarbete med Tornedalsteatern.
 
"Jag tror sällan att vi tänker på hur stort Sverige faktiskt är, vilka stora avstånd som skiljer oss åt. Att göra teater från norr till söder är inte bara unikt, det är också av yttersta vikt för vår förståelse av det som inte ingår i vår egna närhet, både språkligt, kulturellt och geografiskt." Tessan Nordeman
 
Tessan ansåg att projektet inta bara är fantastiskt för att det sprider kunskap och intresse för en för Kalmarborna avlägsen och okänd del av Sverige, utan för att det möjliggör för ungdomar att både se och förstå viden av det mångkulturella och språkliga Sverige.
 
Förutom att vår replokal finns hos Sensus i Kalmar så är det även Tessan som är med och marknadsför projektet och hittar passande spelplatser för gruppen, vilket underlättar extremt mycket för oss då teaterledaren och ensemblen befinner sig på så skilda håll.
 
Så ett stort tack till Tessan och till Sensus Studieförbund. Vi kommer få en spännande vår tillsammans!
Visa fler inlägg